Cégértékelés

Ne hagyatkozzon kétperces becslésekre: alapos átvilágítás nélkül nincs pontos eredmény.

Egy vállalkozás pontos értékének meghatározása nem egyszerűsíthető le gyors értékelések vagy egyszerű kalkulátorok segítségével. A cégértékelés egy összetett, sokrétű folyamat, mely aprólékos megközelítést igényel – és megfelelő szakértői tudást.

Egy vállalkozás pontos értékének meghatározása nem egyszerűsíthető le gyors értékelések vagy egyszerű kalkulátorok segítségével. A cégértékelés egy összetett, sokrétű folyamat, mely aprólékos megközelítést igényel – és megfelelő szakértői tudást.

A folyamat alapos, tapasztalt könyvvizsgálóink által végzett átvilágítással kezdődik. Megvizsgáljuk a Társaságot, a nyilvántartásait, folyamatait és a tranzakcióit, hogy átfogó képet kaphassunk a jelenlegi állapotáról – ez a megbízható cégértékelések alapja.

A valós érték csak összetett számítási folyamatok eredményeként igazolható.

Így lesz megbízható a cégértékelés eredménye

A könyvvizsgálóink által végzett feltáró munka után képzett cégértékelő kolléga veszi át a stafétát. Ő értelmezi a cég adatait a jelenlegi piaci trendek, előrejelzések és számos egyéb tényező figyelembevételével. Az eljárások – mint például a diszkontált cash flow, a piaci alapú vállalatértékelés és az eszközértékelés – kombinálásával reális, adatokon alapuló cégértéket kapunk.

Ez a szakmailag megalapozott és átfogó megközelítés garantálja azt az értékelést, amely valóban tükrözi a vállalkozás értékét az érdekelt fél számára. Így válik lehetővé, hogy jó döntések szülessenek átalakulások, felvásárlások, stratégiai tervezés, vagy épp a befektetői kapcsolatok terén.

A cégértékelés alapján hatékonyan képviselheti saját üzleti érdekeit – hogy ne bánja meg döntéseit, amikor már késő.

A cégértékelés alapján hatékonyan képviselheti saját üzleti érdekeit – hogy ne bánja meg döntéseit, amikor már késő.

Az értékelés folyamata

01

Due Diligence: Az alapok lefektetése

Az átvilágítás során értékeljük a pénzügyi és működési kockázatokat. A részletes áttekintés által felmérjük a pénzügyi adatok megbízhatóságát és a vizsgált vállalkozás fenntarthatóságát.

02

A megfelelő megközelítés kiválasztása

Az alapos előkészítő vizsgálatot követően kiválasztjuk a konkrét esetben leginkább ideális értékelési módszertant – amely lehet jövedelem-, piac-, költség- vagy opciós-értékelés alapú. Minden megközelítést úgy finomítunk, hogy az a vállalat értékéről a lehető legpontosabb képet adja.

03

Az értékelési dokumentum: informált szakvélemény

Fontos, hogy az értékelés sosem tény, hanem vélemény. Dokumentációink egy árnyalt nézőpontot tükröznek, figyelembe véve a különböző piaci faktorokat. A cél, hogy átgondolt, érthető és átfogó képet adjanak a vállalat értékéről.

04

Prezentáció és stratégia

Bemutatjuk a fő értékteremtő és értékcsökkentő tényezőket. Amennyiben egy konkrét tranzakcióhoz készül az értékelés, segítünk a célár megállapításában és a tárgyalási stratégia kialakításában.

Történetünk

A De Rossi Consulting története 2020 őszén, a családi nappaliban kezdődött. Éva akkoriban azon gondolkodott, hogyan tudná egyéni vállalkozását új szintre emelni. Egy olyan embert szeretett volna maga mellé üzlettársnak, aki friss megoldásokat, innovatív technológiahasználatot hoz a könyvvizsgálatba. Marcel vasalás közben hallgatta édesanyja terveit, majd felvetette: miért ne legyen ő ez az ember. Még aznap eldöntötték: belevágnak, hiszen Marcel pénzügy fókuszú programozói tudása, elméleti felkészültsége és több évnyi releváns tapasztalata egy tökéletes üzlettárs képét adta ki Éva több mint két évtizedes pénzügyi és könyvvizsgálói tapasztalata mellé.

A kétgenerációs De Rossi Consulting ma is egyedülálló megoldásokat kínál kiterjedt ügyfélkörének, ahol a szakmai tudás és a modern technológiai eszközök harmonikusan egyesülnek.

De Rossi
Éva

Társalapító, CEO, bejegyzett könyvvizsgáló

Éva Számvitel és Statisztika szakon szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995 óta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara bejegyzett tagja. Portfóliójába számos nagyvállalat tartozik a gyártás, kereskedelem, mezőgazdaság és szolgáltatások területéről egyaránt. Pályafutása során közel 20 év tapasztalatot szerzett pénzügyi felsővezetői beosztásokban, angol és olasz nyelveken beszél.

De Rossi
Marcel

Társalapító, CEO, értékelési szakértő, könyvvizsgáló

Marcel a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte meg BA diplomáját Gazdálkodás és Menedzsment szakon, amit a Pénzügy mesterdiploma követett (mindkét programot angol nyelven teljesítette). Több mint öt évnyi tapasztalatot szerzett pénzügyi területen. Mára az adatvezérelt értékelés szakértője: az angol, német és olasz nyelvek mellett ugyanis három programnyelvet (Python, R, VBA) is tökéletesen használ.

Büszkék vagyunk a partnereinkre

Aktuális hírek a
De Rossitól

Nem fogjuk fölöslegesen zavarni. Leveleink mindig praktikus és hasznos információt tartalmaznak.

Cikkeink

Szakértőink leegyszerűsítik a bonyolult témákat, és könnyen érthető cikkekké alakítják, ezzel naprakész iparági ismeretekkel és gyakorlati tippekkel látva el Önt. Így vállalkozása magabiztosan navigálhat a pénzügyek világában.

Rectangle 170
Uncategorized
A Synthesis Audit adójogi szakjogász partnere, dr. Kovács Zsófi ügyvéd véleménye arról, hogy miért lehet áttérni az átalányadózásra Kata adózás után.
Rectangle 170
Uncategorized
Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!